Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα ασχοληθούμε με τα είδη του μυθιστορήματος και το διήγημα. Μέσα από την ανάλυση ιδεών και συστηματικές ασκήσεις θα εξελίξουμε τα προσωπικά μας εκφραστικά μέσα και τους προσωπικούς μας κώδικες γραφής. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να έρθουν σε επαφή οι ενδιαφερόμενοι με την τέχνη της λογοτεχνικής συγγραφής. Απευθύνεται σε παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, φιλολόγους, συγγραφείς, σεναριογράφους κ.λ.π.

  • Εισαγωγή στην τέχνη της συγγραφής
  • Εισαγωγή τόπου, χρόνου, ο αριθμός των χαρακτήρων
  • Σταδιακή εξέλιξη της ιστορίας μας
  • Το ανοιχτό τέλος στο διήγημα
  • Ασκηση
Σε όλα τα θεωρητικά μαθήματα δίδονται δωρεάν σημειώσεις. Τα εργαστηριακά μαθήματα γίνονται σε άρτια ογρανωμένο εργαστήριο με αναλώσιμα υλικά που παρέχονται δωρεάν από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΠΕΤΡΑ. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων πραγματοποιούνται, όπου χρειάζεται, εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Στο τέλος του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι παίρνουν σχτική βεβαίωση παρακολούθησης στην οποία αναφέρονται όλα τα στοιχεία (θέμα, διάρκεια, ώρες θεωρίας, ώρες πρακτικής κ.α.). Η βεβαίωση έχει το κύρος και την εγγύηση του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΠΕΤΡΑ και είναι πολύτιμη για τον εμπλουτισμό του βιογραφικού σημειώματος στις επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα και στην ευρύτερη αγορά εργασίας.